24.07.2024

İl Müftülüğü ADRB Bu Hafta Toroslar’ın Yayla Köylerindeydi

Mersin İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) halkın teveccühünü kazanan “O Köy Bizim Köyümüz” projesi kapsamında bu hafta Toroslar'a bağlı Gözne ve Ayvagediği yayla köylerindeydi.

Gözne Merkez Camii, Gözne Çınarlı Yatılı Kız Kur'an Kursu, Gözne Yeşilyurt Camii, Ayvagediği Merkez Camii ve yatılı kız Kur'an kursu, Çandır Sinap Camiinde kadın ve erkek cemaate vaaz-irşad programları ve yaz Kur'an kurslarındaki öğrencilere yönelik mahremiyet seminerleri gerçekleştirildi.

Köylerdeki din görevlilerinin evlerinin de ziyaret edildiği programda şehit yakını, yetim, yaşlı, hasta, engelli ve hayri hizmetlerde ön plana çıkmış kişiler ziyaret edildi.

İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert Ayvagediği Merkez Camiinde kadın cemaate vaaz edip, yaz Kur'an kursu ile Tarsus İlçe Müftülüğüne bağlı Cevizarası Yatılı Kur'an kursu ziyaretinde bulundu. Din görevlisi, Kur'an kursu öğreticisi ile hac’dan gelen bir vatandaş, hasta, yaşlı engelli ziyaretlerinde bulundu.

Gözne Çınarlı Yatılı Kız Kur'an kursunu da ziyaret eden Müftü Yardımcısı Mert, bir süre hasbihal ettikten sonra çocukların sorularını cevaplandırdı. Başta Kur'an kurslarında olmak üzere yapılan ziyaretlerde çeşitli hediyeler takdim etti.

Programa, İl ADRB Koordinatörü Vaiz Güneş Çalışır, İl Vaizlerinden Yasin Güngör, Murakıp Zeynep Neslihan Avcı, Din Hizmetleri Uzmanlarından Meryem Akarçay, Hüseyin Özdoğan, Kemal Türkdoğan, Mezitli İlçesi Vaizlerinden Mustafa Tıraş katıldı.

Programlar;  kadın-erkek cemaat ile personel, hacı, şehit yakını, yetim, hasta, yaşlı, engelli kişilerin memnuniyetlerini ifade etmeleriyle son buldu.