16.03.2016

Ali MELEK (2011-2016)

İl Müftüsü

25.01.1956 tarihinde Malatya İli Akçadağ İlçesi Çatyol Köyü’nde doğdu. İlkokulu burada, İmam-Hatip Okulunu Malatya’da tamamladı. Aynı yıl Haziran (1975) döneminde fark derslerini vererek Malatya Atatürk Lisesinden mezun oldu.

Bir yılı aşkın bir süre Doğanşehir İlçesi’nde İmam-Hatip olarak görev yaptıktan sonra Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’ne devam etmek üzere görevden ayrıldı. Enstitü 2. sınıfta iken Erzurum Narman İlçesi’ne murakıp olarak atandı.

1980 yılında Erzurum Yüksek İslam Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra sırasıyla, Malatya Akçadağ İlçesi’nde Kur’an Kursu Öğreticiliği, Şanlıurfa İli Halfeti İlçe Müftülüğü, dört yıl süre ile yurtdışı din görevliliği (Almanya), Malatya İl Vaizliği, Şube Müdürlüğü, Akçadağ İlçe Müftülüğü, Malatya Müftü Yardımcılığı, Muş İl Müftülüğü,Diyarbakır İl Müftülüğü görevlerinde bulunmuştur.