06.08.2020

Şehit Asım Türkel’in Ailesi Türkiye Diyanet Vakfına Bağışta Bulundu

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde yürütülen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Asım Türkel’in babası Hasan ve annesi Sabahat Türkel İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi’yi makamında ziyaret ettiler.

Yapılan ziyarette anne Sabahat Türkel yaptığı açıklamada; “Yeryüzünün en büyük iyilik hareketi olan Türkiye Diyanet Vakfı kanalıyla şehidimizin adına bir iyilik, bir hayır yapmak istiyorum, ben bir kuru ekmeğe de razıyım, yamalı da giymeye razıyım, yeter ki vatanımız sağ olsun, milletimiz var olsun, oğlunun yardımsever, fedakar ve çok merhametli olduğunu söyleyen anne Sebahat Türkel şehit oğlunun hayattayken biriktirdiği paraların olduğu kumbarasını ve içerisinde bir miktar para bulunan cüzdanını Türkiye Diyanet Vakfı tarafından “Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında İdlib’teki ihtiyaç sahipleri için iyilik evi yapılması amacıyla İl Müftüsü Dr. Kondi’ye teslim etti. Ayrıca yine annemiz Sabahat Hanım Türkiye Diyanet Vakfına bir adet vekaletle kurban bağışıyla katkıda bulundu.

Şehit babası Hasan Türkel’de “Türkiye Diyanet Vakfı Kanalıyla şehidin adının yurt içi ve yurt dışında yaşatılmasının ve bol bol dua ile anılmasının kendilerini memnun edeceğini“ söyledi.

İl Müftüsü Dr. Şaban Kondi: “Şehidimiz Asım Türkel’in anne ve babası örnek bir davranış sergilemiş,  Devletimizin şehit ailesine yaptığı yardımların tamamını da ihtiyaç sahibi bir aileye ev yaparak değerlendirmeleri takdire şayandır. Şehidimiz adına yapılan tüm yardımlardan ve yaptıkları vekaletle kurban bağışından dolayı teşekkür ediyorum. Şehitlerimiz, 82 milyonun evladı, herkesin dilinde kalbinde duasındadır onlar. Allah onların makamlarını yüce eylesin. Onlar sayesinde bu gün buradayız. Ezanımız okunuyorsa, bayrağımız dalgalanıyorsa onların sayesinde, sizlere minnettarız” dedi.

Ziyaretin sonunda İl Müftüsü Dr. Kondi, şehit anne ve babasına bağış makbuzlarını takdim etti.