03.10.2022

Tarsus’ta “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” Konulu Konferans Düzenlendi

Tarsus İlçe Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası/ Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş’ın konuşmacı olduğu “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans programı düzenlendi.

Programın açış konuşmasını yapan Tarsus İlçe Müftüsü Ali Can’ın ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Aydın Yığman Hz. Peygamber’in (s.a.v.) en güzel rehber ve örnek olduğunu, Hz. Peygamber’in İslam’ın toplumsal boyutlarını geliştirmek için camiyi merkez olarak kullandığını vurgulayarak Mevlid-i Nebi, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik etti.

Konferansını vermek üzere kürsüye davet edilen İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş, “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konusu çerçevesinde Kuran-ı Kerimden ve Hz. Peygamberin yaşantısından örnekler sundu. Toptaş konuşmasının sonunda ailede huzur için helal kazancın, iletişim ve istişarenin önemli olduğunu vurgulayarak ilişkide nezaket, davranışlarda zarafet olması gerektiğini ifade etti.

Konferansın ardından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile düzenlenen yarışmalarda dereceye giren personele ödül takdimi ile program sona erdi.

Tarsus Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşen programa il Müftüsü Aydın Yığman, Tarsus Sulh Hukuk Hâkimi Abdullah Üstek, İlçe Müftüsü Ali Can, Müze Müdürü Doğukan Alper, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Ahmet Sarman, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Semiz, kurum amirleri, din görevlileri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Aydın Yığman ve İlahiyatçı Yazar Mahmut Toptaş programdan sonra İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek Müftü Ali Can ile bir araya geldiler.