03.10.2022

İl Müftüsü Yığman Çamlıyayla’da “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” Konulu Konferans Verdi

Çamlıyayla İlçe Müftülüğünce Camiler ve Din Görevlileri Haftası/ Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle İl Müftüsü Aydın Yığman’ın konuşmacı olarak katıldığı “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konulu konferans programı düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an tilavetiyle başlayan program,  İlçe Müftüsü Halil Mücahit Poyraz’ın açış konuşması ve Kaymakam Fatih Adıgüzel’in yaptığı konuşma ile devam etti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Aydın Yığman haftanın bu yılki teması olan “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” konusu çerçevesinde Kuran-ı Kerimden ve Hz. Peygamberin yaşantısından örnekler sunduğu konferansını gerçekleştirdi.

İl Müftüsü Yığman konuşmasında: “Hz. Peygamber (s.a.v.) bizim için en güzel rehber ve örnektir. Tebliğ ettiklerini ilk önce kendisi yaşamış ve her zaman dediklerinin canlı bir misali olmuştur. Onun içindir ki her sözü, insanlara tesir etmiştir. Hz. Peygamber, İslam’ın toplumsal boyutlarını geliştirmek için camiyi merkez olarak kullanmıştır. Hz. Peygamberi örnek alan ümmeti de cami merkezli bir medeniyet inşa etmiştir. Camiler tarihin her döneminde irşat ve tebliğin merkezi olmuştur. Camilerimiz eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı kutsal mekânlardır” dedi.

İl Müftüsü Aydın Yığman konuşmasını “Mevlid-i Nebi, Camiler Ve Din Görevlileri Haftanızı tebrik eder, Camilerimizin ve Kur’an Kurslarımızın ikame ve idamesinde emeği geçen ve ahirete intikal eden Din Görevlilerimize Cenab-ı Hak’tan rahmet, siz kıymetli hocalarıma sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler dilerim” ifadelerini kullanarak tamamladı.

Programa Çamlıyayla Kaymakamı Fatih Adıgüzel, Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, kurum amirleri, din görevlileri, müftülük personeli ve vatandaşlar katıldı.