23.11.2022

İl Müftüsü Yığman Erdemli’de 15 Temmuz Hafızlık Kur’an Kursunu Ziyaret Etti

İl Müftüsü Aydın Yığman, Erdemli İlçe Müftüsü Hasan Küçük ile birlikte 15 Temmuz Hafızlık Kur’an Kursunu ziyaret ederek, hafızlık eğitimi alan erkek ve kız öğrencilerle bir araya geldi.

Müftü Yığman ilk olarak hafızlık eğitimi alan erkek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrencilerle birlikte etkileşimli ders yapan Müftü Yığman: “Bizim ecdadımız bizim dinimizi bize aktardı. Sizde gelecek nesillere dinimizi aktaracaksınız. Hepiniz kıymetlisiniz. Sizi buraya gönderdikleri için anne babalarınıza teşekkür ediyorum. Hepinizi muhabbetle kucaklıyorum. Hafızlık Belgemi en güzel şekilde saklıyorum, siz de saklayın. Hepinizi tebrik ediyorum” dedi.

Ardından hafızlık eğitimi alan kız öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Yığman, burada da öğrencilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Bir süre birlikte yapılan dersin ardından öğrencilere hitap eden Yığman: “Bu toplumda Hz. Ali gibi Hz. Fatıma gibi gül gibi açacaksınız. Aynı sizleri yetiştiren hocalarınız gibi. Biz abdest aldığımızda Kur’an okuduğumuzda, namaz kıldığımızda Allah ile bağlantı kuruyoruz. Başörtünüzden okuduğunuz okuldan eziklik hissetmeyeceksiniz. İslam'ı en güzel şekilde temsil edeceksiniz. Bizim mazeretimiz yok. Kur’an-ı Kerim rahatlıkla ulaşabildiğimiz bir kitap. Sizler bu kitabı koruyorsunuz. Ne olursanız olun imanlı, inançlı bir nesil olun” ifadelerini kullandı.

15 Temmuz Hafızlık Kur’an Kursunu gezerek genel incelemelerde bulunan İl Müftüsü Aydın Yığman, devam etmekte olan eğitim-öğretim hakkında görevlilerden bilgi aldıktan sonra ziyaretini tamamladı.