26.11.2022

Müftü Yığman Sivas’ta Panel, Vaaz, Sohbet ve Ziyaret Etkinlikleri Gerçekleştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı, "Ailenin Korunması ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesinde Toplumsal Farkındalığın Sağlanması Projesi" kapsamında 12 ilde yüz yüze etkinlikler düzenledi.

24 Kasımda başlayan ve 3 gün devam eden etkinlikler kapsamında Sivas’ta bulunan İl Müftüsü Aydın Yığman, burada "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planı" çerçevesinde farkındalık oluşturmak amacıyla konferans, panel, sohbet, vaaz ve ziyaretler gerçekleştirdi.

Sivas Müftülüğü Konferans Salonunda din görevlilerine yönelik düzenlenen panelde “Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Dini Referanslar” konusunu işleyen Müftü Yığman, aile içi iletişime dikkat çekerek, her şey gibi aile korunmasının da bir bedel isteğini aktardı.

Evliliklerin başkalarının evliliği ile kıyaslamanın önemli bir hata olduğuna değinen Müftü Yığman; “Evliliğinizi başkalarının evliliği ile kıyaslamayın. Her şey peri masallarındaki gibi değil, aldanmayın. Öyle bir evlilik gerçek değildir. Mükemmeli aramayın çünkü hiçbirimiz mükemmel değiliz. Birbirinizin geçmişini sorgulamayın. Eşinizin sizin zihninizi okumasını beklemeyin. Konuşarak iletişimle her şeyi çözebilirsiniz. İstediğimiz ve istemediğiniz her şeyi birbirinize söyleyiniz” dedi.

Sivas’ta etkinliklerine devam eden Müftü Yığman, Ulu Camiinde yaklaşık 1000 kişiden oluşan cemaat ile sabah namazı buluşmasında bir araya gelerek gerçekleştirdiği sohbetin ardından sabah namazını kıldırdı.

İl Müftüsü Aydın Yığman, Cuma namazı öncesinde merkezi sistem üzerinden vaaz ederek Cuma namazını kıldırdı. Sivas programı esnasında üç kahvehane ile üç fabrika ziyareti gerçekleştiren Müftü Yığman, burada vatandaşlar ve çalışanlarla bir araya gelerek onlara sohbet etti.