27.01.2023

Regaib Gecesi Mersin'de Coşkuyla İdrak Edildi

Ramazan ayının habercisi, üç ayların ilk kandil gecesi olan mübarek Regaib Kandili Mersin’de dualarla idrak edildi.

Yenişehir ilçesi Hz. Mikdat (Muğdat) Camiinde  düzenlenen kandil programına İl Müftüsü Aydın Yığman, İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Coşkun ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşan İl Müftüsü Yığman, tüm İslam âleminin ve Mersinli hemşerilerimizin Regaib Kandilini kutlayarak: "Regaib Kandilimiz mübarek olsun. Bizleri üç ayların rahmet iklimine kavuşturan Allah'a hamd olsun. Regaip; rağbetin sadece Allah’a olacağı gecedir. Regaip gecesi ile rağbetimizi, ilgi ve alakamızı rabbimize yöneltiyoruz. Geçen seneki üç aylarda kazandığımız güzellikleri, iyilikleri belki muhafaza edemedik. Rağbetimiz, ilgimiz, alakamız, isteklerimiz rahmani olandan şeytanı olana kaymış olabilir. Dünyaya tapmış, nefsimize ve şehvetimize kul, köle olmuş olabiliriz. Nefsi emmaremiz bizi kötülüklere sevk etmiş olabilir. Mal, mülk, evlat, eş sevgisi bizi rabbimizin emirlerini yerine getirmekten alıkoymuş olabilir.

Geçen seneki üç aylarda kazandıklarımızı belki muhafaza edemedik. İşte rabbimiz İnşirah Suresi son ayette bize “  Rağbetini sadece rabbine yönelt” buyurmaktadır. Onun için rağbetimiz, yönelişimiz O’na olacak. Bu üç aylarda güzel hasletlerimizi çoğaltacağız. Rabbimizin hoşnutluğunu elde edeceğiz. Cenab-ı Hak’ka sonsuz hamdü senalar olsun ki bizi bu üç aylara da eriştirdi. Herkesin bir gündemi var. Herkesin hayata bakış açısı farklı. Ama her Müslüman’ın gündemi Kur’an-ı Kerim olmalıdır. Kur’an-ı Kerim ölülerin değil dirilerin kitabıdır. Allah’ım bizi düzgün istifadeye nail eylesin.

Regaib kandilinin hayatımıza rahmet ve bereket getirmesini, Müslümanlık bilincimizin ve şuurumuzun dirilişine vesile olmasını dilerim” dedi.

Hz. Mikdat Camiinde gerçekleşen kandil programında, vaaz, Kur’an-ı Kerim tilavetleri, mevlit, seslendirilen ilahiler ve yapılan dualarla idrak edilen gecenin manevi iklimi gönüllere işlendi.

Program sonrasında vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet eden Müftü Yığman, Regaib Kandillerini tebrik etti.