28.03.2023

Müftü Yığman İftarda Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Mersin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mersin Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin de destekleriyle rahmet, mağfiret ve ebedi kurtuluşun müjdecisi Ramazan-ı Şerif ayında her gün Yenişehir Hz. Mikdat Camiinde iftar sofrası açılıyor.

İl Müftüsü Aydın Yığman Hz. Mikdat Camiinde vatandaşların rağbet ettiği iftar sofrasına katılarak birlikte iftar açtı.

İftar vesilesiyle vatandaşlarla bir araya gelen Müftü Yığman, Kur’an tilavetinin ardından kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı.

Ramazan ayının her anının kıymetli olduğunu vurgulayan Yığman, “Sayısız nimetlerle bizi buluşturan, bu nimetlerin en büyüğü olan Ramazan ayına bizi kavuşturan Rabbimize hamd olsun. İftar soframıza hoş geldiniz. Rabbim güzelliklerimizi artırsın. Ramazan, ruhun beslenmesi için bedenin aç bırakıldığı aydır. Ramazan bizi kendi fıtratımıza döndürmektedir. Bu vesileyle Ramazan ayınızı tebrik eder, bu mübarek ay hürmetine dertlerimizin ve sıkıntılarımızın bertaraf olmasını, ihmal ettiklerimizi ikmale vesile kılmasını Yüce Rabbimden niyaz ederim” dedi.

İftar sofrasına katkılarından dolayı hayır sahiplerine teşekkür eden Yığman, yaptığı dua ile konuşmasını tamamladı.