24.05.2023

“Huzur Sohbetleri” Programı Gerçekleştirildi

“Huzur Sohbetleri“ programı Mersin İl Müftülüğü organizesinde İl Müftülüğü Gençlik, Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Kur’an Kursu Öğreticisi Asiye Akdeniz’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi’nin eşi Fatma Kondi tarafından gerçekleştirilen “Kurban İbadeti ve Önemi, Türkiye Diyanet Vakfının Kurbanla İlgili Yaptığı Çalışmalar” konulu sohbetle devam etti.

Konuşmasında kurban ibadetinin öneminden, kul olarak teslimiyetten bahseden Kondi, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programının güvenilir bir şekilde yürütüldüğünü ifade ederek, organizasyon hakkında bilgi verdi.

“Huzur Sohbetleri” programı, İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert’in yaptığı duanın ardından Fatma Kondi hanımefendi tarafından Vali Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan hanımefendiye hediye takdim edilmesi ve ikramlarla sona erdi.

Mersin İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen programa Vali Ali Hamza Pehlivan’ın eşi Yıldız Pehlivan, Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi’nin eşi Fatma Kondi,   Vali Yardımcısı eşi Meliha Didem Çırakoğlu, Yenişehir Kaymakamı eşi Fulya Şengök, Toroslar kaymakamı eşi Ebru Çenet, KKTC Başkonsolosu Zalihe Mendeli, İslami İlimler Fakültesi Dekanı eşi Nurdan Baykan, İl Müftüsü Aydın Yığman’ın eşi Şerife Yığman,  İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, İl Müftü Yardımcısı eşi Ayşe Taşçı, İlçe Müftülerinin eşleri, ADRB Koordinatörü Güneş Çalışır, TDV Kadın Kolları Sorumlusu Dt. Şule Çomu ve TDV üyeleri,  İş insanı kadınlar, hayırseverler ve Emekli Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.