25.05.2023

Mersin’de 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğrencilerine Yönelik Çocuk Şenliği Düzenlendi

Mersin İl Müftülüğü organizesinde metropol ilçe müftülüklerine bağlı 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarında öğrenim gören öğrencilere yönelik çocuk şenliği düzenlendi.

Edip Buran Spor salonunda düzenlenen etkinliğe İl Müftüsü Aydın Yığman’ın yanı sıra Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, İl Müftü Yardımcıları Ümmühan Mert ve Dr. Mehmet Akif Coşkun, Mezitli İlçe Müftüsü Dr. Hasan Selam, Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Yenişehir İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, şube müdürleri, öğrenci velileri, vatandaşlar ve personel katıldı.

Program, Yenişehir Göçmen Camii Müezzin-Kayyımı Ramazan Şimşek’in Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Aydın Yığman: ”4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarımızda çocuklara hem oynamayı, hem eğlenmeyi ve hem de öğretmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımıza sevgiyi, paylaşmayı, kardeşliği, anaya babaya hürmeti, vatanına, bayrağına, ezanına saygıyı kazandırmak istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta yavrularımızı kurslarımıza gönderen anne ve babalara, onları eğiten hocalarına ve programımıza teşrif eden herkese hoş geldiniz diyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Program Müftü Yığman’ın konuşmasının ardından, Hüseyin Goncagül ve ekibinin sergilediği oyun ve eğitici gösterinin ardından sona erdi.