31.05.2023

MERSİN’ DE GEÇİCİ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİLİĞİ SINAVLARI YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanlığınca ek ders ücreti karşılığı 2023 yılı Yaz Kur'an kursları ve 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi ihtiyaç odaklı, hafızlık, 4-6 yaş kursları ve sınıflarında kadrolu ve 4/B sözleşmeli öğreticilerin talebi karşılayamadığı yerlerde görevlendirilmek üzere geçici öğretici görevlendirmeleri mülakat sınavları yapıldı.

Merkez İlçelerin geçici Kur'an Kursu Öğreticiliği Mülakatı Hz. Mikdat Cami Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi’ nde kurulan üç ayrı komisyonla yapıldı.

Birinci komisyon da İl Müftü Vekili Mahsum Taşçı, Yenişehir İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, Adrb vaizi Güneş Çalışır. İkinci komisyon da İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, Uzman Vaiz Mustafa Kumru, Akdeniz İlçe Müftülüğü Vaizi Arzu Gündoğdu. Üçüncü komisyon da İl Müftü Yardımcı Mehmet Akif Coşkun, Mezitli İlçe Müftüsü Hasan Selam, Mezitli İlçe Müftülüğü Vaizi Sacide Özay Fındık yer aldı.

Mersin genelinde tüm ilçelerde toplam 561 kişi sınava katıldı.