08.03.2024

ADRB Organizesinde "Savaş, Göç ve Kadın" Temalı Konferans Programı Düzenlendi.

Mersin İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca (ADRB) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Dilek Tekocak’ın konuk olduğu "Savaş, Göç ve Kadın" temalı konferans programı düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda icra edilen program, Yenişehir İlçe Müftülüğü Vaizi Hüseyin Çopur’un Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlarken selamlama konuşmasını ise İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert yaptı.

İl Müftüsü Aydın Yığman’ın günün anlam ve önemini vurgulayan açış konuşmasının ardından Dilek Tekocak "Savaş, Göç ve Kadın" temalı konferansını gerçekleştirdi.

Tekocak konuşmasında: kadınlar olarak Filistin hassasiyetinin daha fazla olması, mazlum coğrafyadaki kadınların düşünülerek empati yapılması, bireysel olarak yapılabilecek her şeyin önemi olduğu ve hiçbir zaman için bu yapılanların küçümsenmemesi konularına vurgu yaparak boykota gereken önemin verilerek devam ettirilmesi çağrısında bulundu.

Konferansın ardından Mersin Üniversitesi öğrencilerince mazlum coğrafyada kadın olmak isimli tiyatro gösterisi sahnelenirken salon dışında ise ADRB kitap standı ile Filistin yararına satışa sunulan ürünlerin yer aldığı stant açıldı.

Programın kapanış duası İl Müftülüğü Vaizi Güneş Çalışır tarafından yapıldı. Dua sonrasında katılımcıların soruları cevaplandırıldı.

Konferans programına İl Müftüsü Aydın Yığman ve eşi Şerife Yığman, İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, Toroslar İlçe Müftüsü Bayram Danacı, Yenişehir İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk, şube müdürleri, vaizler ve Kur’an kursu öğreticileri, TDV Mersin Şubesi Kadın Kolları, STK temsilcileri, öğrenciler ve bayan vatandaşlar katıldı.