05.04.2024

Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca Hanımlara Özel Kadir Gecesi Programı Düzenlendi

Mersin İl Müftülüğü Aile ve Dini rehberlik Bürosunca (ADRB) Kadir Gecesi münasebetiyle Yenişehir Hz. Mikdat Camiinde program icra edildi.

Hz. Mikdat Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Ayşe Özdemir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açış konuşmasını İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert yaptı.

Müftü Yardımcısı Mert konuşmasında bu gece yapılan duaların makbul dualar arasında olduğunu ifade ederek, mazlum coğrafyadaki Filistin ve Doğu Türkistan başta olmak üzere tüm kardeşlerimize, ümmetin birliği ve beraberliği, vatanımızın milletimizin birliği ve dirliği için dua etmeyi ihmal etmememizi vurguladı.

Kadir Gecesi Programına katılan İl Müftüsü Aydın Yığman ise yaptığı konuşmada Ramazan ayının bir arınma ve fıtrata dönme ayı olduğunu belirtti.

Müftü Yığman, bin aydan hayırlı olan “Kadir Gecesinin” faziletine ve bu gecenin nasıl ihya edilmesi gerektiğine dair bir sohbet gerçekleştirdi.

Sohbetin ardından Hz. Mikdat Camii Kur’an kursu öğrencilerinin seslendirdiği ilahilerle devam eden programda İl ADRB Koordinatörü vaiz Güneş Çalışır toplu hatim duası yaptı ,hanımların yoğun katılımının gözlendiği program sakalı şerif ziyareti ile son buldu.

Program çıkışında katılımcılara ADRB broşürleri, ayet ve hadislerden oluşan kartela, dua kitapları hediye edildi.