18.04.2024

Hac Hazırlık Kursları Eğitici Eğitim Semineri Düzenlendi

Hacı adaylarının ibadetlerini en doğru şekilde yapabilmeleri amacıyla kutsal yolculuğa çıkmadan önce verilecek olan Hac Hazırlık Kurslarında görev alacak görevlilere yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.

Akdeniz Müftülüğü Konferans salonunda düzenlenen seminere İl Müftü Yardımcılarından Recep Çarpar, Dr. Mehmet Akif Coşkun, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri ve Vaizler katıldı.

Şükrü Erim Cami İmam Hatibi Hasan Doğan'ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerin açış konuşmasını Hac ve Umre Hizmetlerinden sorumlu İl Müftü Yardımcısı Recep Çarpar gerçekleştirdi.

“Genel Anlamı ile Hac İbadeti”, “Koordinasyon, İskan, Sağlık, Havalimanı, Servis, Ayniyat ve Kargo Ekiplerinin Görevleri”, “Mekke ve Medine Ziyaret Yerleri” ile “Hac ve Umre’de Kadınlara Özgü Durumlar” konularında sunumlar yapıldı.

Akdeniz Müftülüğü Konferans salonunda gerçekleşen, Mersin İl Vaizi Yasin Güngör'ün sunuculuk yaptığı eğitim seminerinde, Silifke Müftüsü Mehmet Seri Doğru, Tarsus Müftüsü Murat Akçay ve Akdeniz Müftülüğü Vaizi Arzu Gündoğdu sunum yaptılar.