25.04.2024

Müftü Yardımcısı Mert Hz. Ömer Camii Kur'an Kursunda hanımlarla Bir Araya Geldi

İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, Hz Ömer Camii Kur'an kursunda hanımlarla bir araya gelerek sohbet gerçekleştirdi.

Yenişehir Hz. Ömer Camii Kur'an kursunda hanımlara sohbetinde Mert, "Kur'an'ın Allah'ın Ezeli kelamı olduğunu bu sebeple Müslüman için en temel hedeflerden ve mutluluklardan birisi onu okumak, anlamak ve yaşanan hayata dönüştürmektir. Sevgili Peygamberimiz 'Sizin en hayırlınız Kur'an'ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir.' buyurarak bizlere en güzel meşgaleyi en güzel hedefi göstermektedir. Ayrıca Kur’an’ı öğrenmenin mükâfatı ile ilgili olarak 'Kim Kur'an-ı Kerim'den bir harf okursa Onun için bir iyilik vardır. Her bir iyiliğin karşılığı da on sevaptır...’ Hadis-i Şerifi ile onun metnini tilavet etmenin bile bir ibadet olduğunu buyurmaktadır. Bu sebepledir ki milletimiz bu ulviye gayeye gönül vermiş Kur'an'a büyük bir hürmet ve muhabbet beslemiştir. Özellikle bu konuda hanımlarımızın da büyük bir pay sahibi olduğunu ifade ederek Kur'an kurslarına gelmeleri konusunda gösterdikleri iştiyaktan ötürü teşekkür etti. Ayrıca savaş, açlık, susuzluk ve bombaların yağdığı bir ortamda zulüm ve soykırıma maruz kalan başta Doğu Türkistan, Filistin ve dünyanın her yerinde yaşayan Müslümanlar için dua etmeli ve elimizden ne geliyorsa destek olmalı ve bu konunun zaafa uğramamasına özen göstermeliyiz " dedi.

Aile ve Dini Rehberlik Bürosunu da tanıtan ve aile ile ilgili çalışmalarından bahseden Mert, hanımları gerçekleştirdikleri programlara davet etti.

4-6 yaş Kur'an kursunu da ziyaret eden Ümmühan Mert, çocuklarla yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti.