25.04.2024

Gençlik Hizmetleri Eğitim Semineri Mersin'de Tamamlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlere yönelik yapılan eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin verimliliğini artırmak amacıyla gençlik koordinatörleri, manevi danışman ve izci liderlerine yönelik eğitim seminerleri Mersin’de yapıldı.

Mersin İl Müftülüğü tarafından il ve ilçelerde hizmet eden gençlik koordinatörleri, manevi danışman ve izcilere yönelik “Gençlik Hizmetleri Eğitimi Semineri” düzenlendi.

Akdeniz İlçe Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminer Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman’ın açış konuşması yaptı. Gençlik hizmetlerinde yürütülen hizmetleri değerlendiren Yığman, Gençlik hizmetlerinde karşılan sıkıntıların çözümü noktasında hizmet yürüten personele gereken her türlü desteği sağladıklarını bundan böyle de desteklerinin devam edeceğini söyledi. Yaklaşan yaz kuran kursu sezonunda öğrencilerle güçlü bağların kurulması ve devam ettirilmesi konusuna dikkat çeken Müftü Yığman, hizmetlerde devamlılığın önemine vurgu yaptı.

İki gün süren seminerde İl Müftü Yardımcısı Dr. Mehmet Akif Çoşkun, İl Gençlik Koordinatörleri İlknur Bora ve Kemal Türkdoğan, Mersin KYK Kız Yurdu Müdürü Münire Şimşek, PDR Aysun Çaktürk, GSB İzci Lideri İbrahim Baldan ve KYK Manevi Danışman Hüseyin Özdoğan sunum yaptı.

Eğitimde konuşmacılar gençlere yönelik yapılan çalışmalar proje ve faaliyetlerin önemi, gençlerle iletişim becerileri, iletişimde karşılaşılan sorunlara değindi. Sosyal medyada içerik hazırlama yöntem ve teknikleri, sosyal medyanın avantaj ve dezavantajları konuşuldu. Yürütülen faaliyetlerin haberleştirilmesinde dikkat edilecek hususlar, il ve ilçelerde yürütülen atölye ve eğitim programları, izci lideri ve manevi danışmanların tecrübe paylaşımı ile program sona erdi.