30.04.2024

Mersin’de Hac Hazırlık Kursları Başladı

Mersin İl Müftülüğünce 2024 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ve Acenteler ile hacca gidecek olan hacı adaylarına yönelik 30 Nisan – 02 Mayıs tarihlerinde iki gün süreli “Hac Hazırlık Kursları” düzenleniyor.

Hac Hazırlık Kurslarının ilk gün programı İl Müftülüğü Konferans Salonunda Yenişehir Hz. Mikdat Camii Müezzin-Kayyımı Erdal Koca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Mersin’den kutsal topraklara gidecek 401 hacı adayının katılımıyla başlayan Hac Hazırlık Kursunda; İl Müftüsü Aydın Yığman “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti - Hac Yolculuğunda Önemli Hususlar”, İl Müftü Yardımcısı Recep Çarpar “Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki - Uygulamalı Hac İbadeti” ve İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert ise “Kadınlara Özgü Konular” başlıkları altında  hacı adaylarına uygulamalı eğitim semineri verdiler.

02 Mayıs 2024 Perşembe günü yapılacak olan son gün kursunda ise eğitimin yanında hacı adaylarına aşı uygulaması da yapılacak.

Hac Hazırlık Kurslarına İl Müftüsü Aydın Yığman’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcıları Recep Çarpar ve Ümmühan Mert, kafile başkanı olarak görevlendirilen Anamur İlçe Müftüsü Mehmet Fidan ve Gülnar İlçe Müftüsü Yusuf Kaya, Şube Müdürü Hacı Mavi, kafilelerde din görevlisi olarak görevlendirilen personel, müftülük personeli ve hacı adayları katıldı.

Hazırlık Kurslarının ilk gün programında ayrıca hacı adaylarına çeşitli ikramlarda da bulunuldu.