03.05.2024

O Köy Bizim Köyümüz Projesi Köy Buluşmaları Devam Ediyor

Mersin İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) organizesinde icra edilmekte olan “O Köy Bizim Köyümüz” projesi kapsamında Toroslar İlçesine bağlı Korucular, Musalı, Evrenli köylerinde sabah vaaz irşat programları yapıldı ve sonrasında da manevi rehberlik ziyaretleri yapıldı.

Köylerde okullar ziyaret edilerek müdür ve müdür yardımcıları ile hasbihal edildi. İşbirliği yapılabilecek hususlar istişare edildi, Diyanet İşleri Başkanlığı Süreli Yayınlardan dergi ve kitaplar hediye edildi.

Ayrıca, muhtar, köyün ileri gelenleri, yaşlı, engelli, hasta ve şehit aile ziyaretlerinin yanı sıra din görevlilerinin aileleri de ziyaret edildi.

Musalı Köyünde Kur'an kursunda eğitim gören kadınlara bir araya gelen İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, Kur’an öğrenmenin öneminden bahsetti. Engelli ailesine yaptığı ziyaretin ardından din görevlisinin evini de ziyaret eden Müftü Yardımcısı Mert, yapmış olduğu hizmetlerden dolayı din görevlisine teşekkür etti.

Köylerde gerçekleştirilen ziyaretlerde karşılıklı memnuniyetler ifade edilirken, çeşitli hediyeler takdim edildi.

Köylere yönelik programlara,  İl Müftü Yardımcısı Ümmühan Mert, İl ADRB Koordinatörü Vaiz Güneş Çalışır,  İl Müftülüğü Vaizleri İsa Özkol, Mehmet Fatih Avcı ve Abdullah Gümüştaş,  Toroslar İlçe Müftülüğü Kur'an Kursu Öğreticileri; Hülya Cesur, Zeynep Durmaz ve Sonay Keskin katıldı.