08.05.2024

Müftü Yığman Gazze’ye Yardım Töreninde Dua Etti

Türkiye İsrail saldırılarının hedefi olan Gazze şeridindeki sivillere insani yardım malzemesi ulaştırmayı sürdürüyor.

Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Qatar Fund ve Sağlık Bakanlığı işbirliğinde toplam 1908 ton insani yardım malzemesi taşıyan "Türkiye-Katar Gazze İyilik Gemisi" düzenlenen törenle Mersin Limanı'ndan Gazze'ye uğurladı.

Bölgeye bugüne kadar 13 uçak, 10 gemi ile toplamda 52016 ton yardım malzemesi gönderilmişti.

Bu gün ise Mersin Limanında düzenlenen uğurlama töreni ile insani yardım malzemelerini taşıyan 11'inci gemi İl Müftüsü Aydın Yığman’ın yaptığı duanın ardından Gazze’ye uğurlandı.

Programa İçişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Katar Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Lolwah Rashid Al-Khater, Vali Ali Hamza Pehlivan, AFAD Başkan Yardımcısı Hamza Taşdelen, Vali Yardımcısı Adem Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Müftüsü Aydın Yığman, AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız ve protokol üyeleri katıldı.