18.08.2018

MÜFTÜMÜZ HAYRİ ERENAY DOKTOR OLDU

Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü  Tefsir Ana Bilim Dalında, "Kur’an da İtiraf ve Pişmanlık Olgusu” başlıklı doktora tezini tamamlayarak mezun oldu.

Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde yapan Müftümüz Dr. Hayri ERENAY, aynı üniversitede Temel İslâm Bilimleri-Tefsir Bilim Dalında Yüksek Lisans yaptı.
Doktora çalışmalarını Cumhuriyet Üniversitesinde sürdüren Müftümüz, Tefsir Bilim Dalında hazırladığı tezle mezun oldu.

1966 yılında Mersin İli Erdemli İlçesi Çiftepınar Köyünde doğdu. İlkokulu Köyde bitirdi.
1984 yılında Mersin İmam-Hatip Lisesini bitirip aynı yıl Marmara İlahiyat Fakültesine kaydoldu.
1989 yılında İlahiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra Mersin İli Erdemli İlçesi Tozlu Köyünde İmam-Hatipliğe başladı.
1992 yılında Sivas İli Doğanşar İlçesinde Müftü olarak göreve başladı.
1995-1997 yılları arasında Tokat İli Sulusaray İlçesinde Müftü olarak görev yaptı.
1997-2000 yılları arasında Karaman İli Ermenek İlçesinde Müftü olarak devam etti.
2000-2005 yılları arasında Mersin İli Mut ilçesinde Müftü olarak görev yaptı.
Ardından 2005-2010 yılları arasında Mersin İli Erdemli İlçesinde görevini Vaiz olarak sürdürdü.

Hayri ERENAY
01.10.2010 tarihinde Niğde İli Çamardı İlçesine naklen Müftü olarak atandı.
1993 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tefsir dalında Bilim Uzmanı Ünvanını aldı. 07/05/2014 tarihinde Mersin İli Tarsus İlçesine naklen Müftü olarak atandı ve halen Tarsus İlçe Müftüsü olarak görevini sürdürmektedir…

İyi derecede Arapça, orta derecede İngilizce ve Fransızca bilen  Erenay, evli ve 3 çocuk babasıdır..