03.11.2017

BORCUMUZU SIFIRLADIK

Tarsus müftülüğü Türkiye diyanet vakfı borsa sarayı kız öğrenci yurdu hizmet binasının 1.500,000 TL alım bedelinden kalan son taksit 100.000,00 (TL) yi 30.10.2017 tarihinde Tarsus Ticaret Borsasına ödedi.

Müftülüğümüz, Tarsus Ticaret Borsası son taksidi nin banka dekontu Tarsus Müftümüz Hayri ERENAY tarafından Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya’ya teslim edildi. Böylece Müftülüğümüz ve Türkiye diyanet vakfı Tarsus şubemizin ilgili kuruma borcu sıfırlandı,

Tamamlandığında yaklaşık 300 öğrenciyi huzurlu bir ortamda barındırması planlanan Türkiye diyanet vakfı Tarsus borsa sarayı kız öğrenci yurdu 6 kattan ibaret olup her kat yaklaşık 600 metrekaredir

Binamızda; Yatılı Kız öğrenci yurdu, Hafızlık Kur’an kursu,36 öğrencilik Yüksek okul öğrenci konuk evi ve misafirhane, spor merkezi, Gençlik merkezi ve klasik sanatlar merkezi, Yayın evi ve Aile İrşat Merkezi ile 4-6 Yaş Kur’an kursu yer alacaktır.
Şuan itibariyle binanın iç tadilatı devam etmektedir. Elektrik tesisatının yenilenmesi ve dış cephe kaplamasının ardından öğrencilere hizmet verecektir.

Müftümüz Hayri ERENAY bu büyük hizmetin hayat bulmasına vesile olan tüm kişi ve kuruluşlara, özellikle hayırsever Tarsuslu hemşerilerimize teşekkür ettiğini belirtti.