06.06.2018

ETKİLİ HUTBE SUNUMU YARIŞMASI BÖLGE BİRİNCİSİ TARSUS’TAN

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde 2018 Yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde Din hizmetleriyle eğitim öğretim hizmetleri sınıfında görev yapan, İmam- Hatip, Müezzin Kayyım  ve Kuran kursu öğreticilerinin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, kişisel gelişimlerinin ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmalar devam ediyor.

Diyanet işleri Başkanlığı tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebeti ile düzenlenen, 2018 Yılı Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Seçici kurul yarışmacıları değerlendirirken hutbe metninin doğru ve etkili bir şekilde okunması, metinde bulunan vurguların yerli yerinde yapılması, beden dilinin kullanımı, cemaatle göz iletişiminin sağlıklı kurulması, minberin etkili kullanımı ve dinleyenleri etkileme hususlarında ayrı ayrı puan verdiler.

Etkili Hutbe Sunumu Bölge Yarışması Birincisi Tarsus Buharlı Abdullah Efendi Camii İmam-Hatibi Dinçer YILMAZ oldu.

Kahramanmaraş Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Bölge Seçici Kurulları nezaretinde Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Mersin ve Karaman olmak üzere 7 il temsilcisinin katıldığı yarışmada adaylar arasında kıyasıya bir rekabet yaşandı.

Yarışma sonunda Mersin’i temsilen İlçemiz Buharalı Abdullah Efendi Camii İmam-Hatibi Dinçer YILMAZ birinci seçildi 12 Ağustos tarihinde Bursa’da yapılacak olan Türkiye finaline gitmeye hak kazandı.

Yarışmada dereceye girerek birinci olan Dinçer YILMAZ hocamızı tebrik ediyor başarılarının devamı diliyoruz.