15.07.2018

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZİ ANIYORUZ

15 Temmuz Şehitleri Tarsus’da Anıldı

Müftülüğümüzce 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü saat 14:30’da eşzamanlı olarak İlçemize bağlı tüm yatılı Kur’an kurslarında Tarsus ADRB üyeleri ve ilçe Müftümüz Hayri ERENAY’ın katılımıyla 15 Temmuz sürecinin çocuklar ve gençler nezdinde bir bilinç, şuur ve ruha dönüşmesi için “15 Temmuz Şehitlerimizi Anma Programı” icra edildi.

Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin ve öğrencilerine yönelik icra dilen programda konuşan Müftümüz Hayri ERENAY şunları dile getirdi: “Bizi millet yapan ve o gecenin karanlığından aydınlığa çıkaran en büyük gücümüz, Allah’a olan sarsılmaz imanımızdır. O’ndan gayrı hiçbir güce boyun eğmeme irademizdir. Zihinlerimizden asla çıkartmamamız gereken diğer bir husus da, o gece maruz kaldığımız ihanet ve işgal teşebbüsünün din kisvesi altında yapılmasıdır. Değerlerimiz uğruna can veren aziz şehitlerimizi, yaralarını bir istiklal madalyası gibi bedenlerinde taşıyan gazilerimizi her daim minnet ve şükranla anmalıyız. Cenab-ı Hak, aziz şehitlerimize rahmet eylesin! Bütün gazilerimize ecir, mükâfat ve şifa ihsan eylesin! Bizleri de, onların yollarından ayırmasın.”

2023-2053 ve 2071 hedeflerini sizlerin sayesinde ulaşacağız diyen Müftümüz; “ dünyanın tüm sömürge güçlerinin titrediği tek millet sizsiniz. Çünkü tarih sahnesinden silinmeyen tek millet bizim milletimizdir. Çünkü Devletini ve bayrağını bu denli mukaddes bilen başka bir millet olmamıştır” dedi.

Bizler bu kurslarımızda din eğitimi verirken bundan böyle vatan ve istiklal gibi değerlerimizi daha bir önemseyerek işleyeceğiz. Sizler bizim umudumuz ve geleceğimizsiniz diyen Müftümüz sözlerine şu şekilde devam etti: “devleti olmayanın şerefi olmaz gençler, bayrağı olmayanın varlığı anlamsızdır. Bundan böyle bu kutsallarımızı canınız pahasına koruyacağınıza inanıyor, çok çalışıp müreffeh bir istikbal inşaa edeceğinize olan inancım sonsuzdur. Bu noktada sizlerden söz almak istiyorum” dedi.

Bunun üzerine tüm öğrenciler hep bir ağızdan; “ tüm şehitlerimizin ruhaniyetine söz veriyoruz” diyerek sözleştiler.