24.07.2024

Camilerimiz Hayırseverlerimizin Destekleriyle Güzelleşiyor...

Akdeniz İlçe Müftülüğüne bağlı Evci, Karacailyas, Bekirde, Kazanlı, Parmakkurdu, Emirler ve Hal Fatih Camilerimizin halıları hayırsever insanlarımızın destekleriyle değiştirildi.

Akdeniz İlçe Müftüsü Necati Gündoğdu konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, “İslam’ın sembolü olan camilerimiz Kabe’nin birer şubesidir. Camiler, Allah’ın adı anılan, sabah akşam tesbih edilip namaz kılınan, Allah’a ibadet edilen mekânlardır. Rabbimiz buyuruyor ki: “Allah’ın mescidlerini ancak Allah’a ve âhiret gününe inanan, namazını kılan, zekâtını veren ve yalnız Allah’tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler.” (Tevbe, 9/18)

Camilerin ihtiyacını gidermek, inşa ve imar etmek aynı zamanda amel defterini kapatmayan sadaka-ı cariye, salih bir ameldir. Camilere, Kur’an kurslarına yapılan maddi yardımlar da sadaka-ı cariyedir. Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor; “İnsan ölünce üç şey dışında ameli kesilir: Sadaka-i câriye (faydası kesintisiz sürüp giden sadaka), faydalanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat.” (Müslim, Vasiyyet, 14) Yine Peygamber Efendimiz (sav) şöyle buyuruyor; “Kim içerisinde Allah(ın adı) zikredilsin diye bir mescid bina ederse, Allah da ona cennette bir ev bina eder.” (Nesâî, Mesacid, 1)” dedi.

Camilerimizin maddi imarı yanında Camilerimizin manevi imarı, camilerin cemaatle dolması, ilim halkalarının oluşması, cami merkezli bir toplum inşa edilmesi de hepimizin görevidir diyen Gündoğdu, “Camilerimizi inşa eden, cemaat olan, ahirete irtihal edenlere Rabbimiz af ve mağfiret, hayatta olanlara sağlık ve afiyet diliyoruz. Rabbimiz gönüllerimizi mescide asılı olanlardan eylesin. Camilerimize maddi desteklerini esirgemeyen kadirşinas hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.