24.09.2018

İLÇE MÜFTÜMÜZÜN GÖREVE BAŞLAMA MESAJI

İlçe Müftüsü Sayın İbrahim YAVUZ' un Göreve Başlama Mesajı

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adı ile;

Bizleri yaratan, Müslümanlardan kılan, başta yüce  dinimiz İslâm olmak üzere milletimize -memleketimize  hizmet etme imkanını  lütfeden Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena, Efendimiz  Hz. Muhammed Mustafa başta olmak üzere Allah’ın bütün elçilerine, Efendimizin ehli beytine, ashabına,  salât ve selam olsun.

Çok Değerli Akdenizli Kardeşlerim.

13 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla Akdeniz İlçe Müftülüğü’ndeki görevime başlamış bulunuyorum. Öncelikle Cenâb-ı Allah’tan yüce dinimiz, milletimiz ve insanlık için hayırlı hizmetler yapma gayretlerimizde bizleri başarılı kılmasını ve bizlere yardımını esirgememesini niyaz ediyorum.

Anayasamızın 136. maddesinde belirtildiği üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız, genel idare içinde yer alan bir kamu kurumu olup, "…… bütün siyasi görüş ve düşünüşlerin dışında kalarak ve milletçe dayanışmayı ve bütünleşmeyi amaç edinerek özel kanununda gösterilen görevleri yerine getirmekle yükümlüdür. İlgili kanunda da bu görevler, "İslâm Dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, Din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek" şeklinde belirlenmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın yurtiçi teşkilatlarından biri de ilçe müftülükleridir. Başkanlığımız gerek merkez, gerekse taşra teşkilatlarındaki kadrolarıyla, yasal görev tanımına uygun olarak ve yukarıda zikredilen prensipler doğrultusunda işlevini başarı ile bugünlere kadar yerine getirdiği gibi bundan sonra da yerine getirmeye devam edecektir.

Akdeniz İlçe Müftülüğümüz de bu işlevini geçmişte başarı ile yerine getirdiği gibi bundan sonra da bütün görevlileri ile el ele vererek  başarı ile yürütmek için gerekli gayreti göstermeye devam edecektir. Kutsal din hizmeti bayrağını aldığımız noktadan, Kur’an ve Sünnet ışığında dinimize hizmet etme gayreti, insan sevgisi, üstün hizmet anlayışı, görev aşkı ve sorumluluk bilinci ile daha ileri bir düzeye ulaştıracağımıza gönülden inanıyorum. Bizden önce, bu güne kadar bu görevini asil veya vekil olarak yerine getiren tüm meslektaşlarıma bu görevlerde bulunan hocalarımıza minnet ve şükranlarımı sunuyor, kendilerine teşekkürü bir borç biliyor, ebediyete irtihal edenlere Cenabı Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

İmkânlar çerçevesinde kıymetli personelimiz ve siz çok değerli Akdenizli kardeşlerimizin desteğiyle pek çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum. İnsanlarımızın desteklerini ve hayır dualarını her zaman bekliyorum. İnsanlarımıza hizmetin, Hakka hizmet olduğu bilinciyle, herkese, her zaman gönlümün de kapımın da açık olacağını belirtmek istiyorum.

Her kademede görev yapan değerli din gönüllüsü meslektaşlarım!

Yüce dinimiz İslam; barış, hoşgörü, müsamaha, sevgi ve şefkat dinidir. Bizler, toplumumuza din hizmeti sunarken; sevgi ve hoşgörü prensibinden hareketle, zorlaştıran değil kolaylaştıran, nefret ettiren değil müjdeleyen bir anlayışla,  güzel ahlak, vatan ve insan sevgisi  eksenli bir din hizmeti vermeye  çalışacağız.

Yüce dinimiz İslam’ın prensiplerini toplumumuza anlatırken, bütün hurafelerden uzak kalarak dinimizin ana kaynakları olan Kur’an ve Sünnet ışığında 1400 küsur yıllık dini tecrübeden istifade ederek dini anlama ve hayata aksettirme konusunda sahip olduğumuz mirası bütün zenginliğiyle tanıtmaya, din ile çağdaş hayat arasında bağ kurmayı ve bu bağı güçlendirmeyi isteyen günümüz insanına rehberlik yapmaya gayret göstereceğiz.

Din, doğumundan ölümüne kadar insan hayatının her safhasında vardır. Bu bakımdan cami içi din hizmetleri kadar cami dışı din hizmetleri de büyük önem taşımaktadır. Bundan dolayı cami dışı din hizmetlerine, sosyal ve kültürel faaliyetlere, halkımızın  manevi anlamda üzüntü ve sevincini paylaşmaya ve onlarla kaynaşmaya özel bir önem vereceğiz.

Kısaca görev süremiz boyunca ilçemiz, ülkemiz, dinimiz için hizmetler üretme gayreti içerisinde olmaya çalışacağız. Cami içi ve dışı din hizmetlerindeki duyarlılığımızı, Kur’an kursu ve eğitim hizmetlerindeki aşkımızı, İrşat hizmetlerindeki şevkimizi, idari konulardaki hassasiyetimizi, ehliyet ve adalete önem verme anlayışımızı, personelimize olan güven duygularımızı, halkımıza olan kardeşlik ve merhamet anlayışımızı, gençlere, çocuklara, kadınlara, engellilere,  dezavantajlı gruplara olan ilgimizi ve merhamet anlayışımızı arttırma azmi  içerisinde olacağız.

Yapacağımız tüm hizmetlerde Cenab-ı Allah’tan yardımını  ve inayetini üzerimizden eksik etmemesini niyaz ediyor, bu inançla siz değerli Akdenizli kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyor ve personelime görevlerinde başarılar diliyorum.24.09.2018                                                                                                                                                                                                                   İbrahim YAVUZ
                                                             Akdeniz İlçe Müftüsü