01.07.2024

Yaz Kur'an Kursları Çoşkuyla Açıldı

2024 Yaz Kur'an Kursları Açılışı byük bir çoşkuyla gerçekleştirildi. Aydıncık Merkez Camiinde yapılan açılışa İlçe Kaymakamı Selahattin HIDIR, İlçe Müftüsü Süleyman TURUL, Din Görevlileri ve veliler katıldı.

Müftü TURUL konuşmasında Kur’an öğrenmenin önemine dikkat çekerek camilerin sadece beş vakit namaz kılınan ve yaşlıların bulunduğu yerler olmadığını, eğlenceli, faydalı bilgilerin öğrenildiği ve güzel anıların yaşandığı mekânlar olduğunu söyledi.

TURUL, konuşmasının devamında camilerin Kur’an-ı Kerim'in, dini bilgilerin, ibadetlerin ve ahlaki kuralların öğrenildiği aynı zamanda da çeşitli etkinliklerle güzel vakitlerin geçirildiği yerler olduğunu ifade ederek: “2024 yılı Yaz Kur’an Kursları yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de büyük coşkuyla başladı. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımız Yaz Kur’an Kurslarımıza büyük heyecan ve coşkuyla başladılar. Biz, Allah'ı ve peygamberi tanıyan, annesine babasına saygılı, hürmetkâr ve dinin vecibelerini elinden geldiği kadar yapmaya çalışan bir nesil yetişsin istiyoruz. Allah hepinizi muvaffak eylesin. Sizleri camilere ve Kur’an kurslarına gönderen anne ve babalarınız başta olmak üzere bu programı tertip eden başta  hocalarımıza ve velilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” dedi.