20.04.2022

Hasan KÜÇÜK

Özgeçmiş

1977 yılında Mersin’in Erdemli İlçesi Alibeyli Köyünde doğdu. İlkokulu köyünde bitirdi.1993 yılında Erdemli İmam-Hatip Orta Okulundan,1996 yılında Üsküdar İmam-Hatip lisesinden mezun oldu. Aynı yıl başladığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 2001 yılında Mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinden mezun oldu. 2007 Yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili Belagati Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. Halen Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tefsir bölümünde Doktora tez çalışması devam etmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığında ki görev safahatı;

2001 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesinde İmam-Hatip olarak başladı. 2005 yılında İstanbul’un Büyükçekmece İlçesine Vaiz olarak atandı. 2008 yılında Başakşehir İlçe Müftülüğüne Kurucu İlçe Müftüsü olarak tedviren görevlendirildi. 2011 yılında Başkanlığımız Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde görev aldı. 2013 yılında Şırnak Uludere Müftülüğüne atandı. 2013-2017 yılları arasında Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Cami Görevlileri Çalıştayı, Din Görevlileri Tecrübe Paylaşımı Toplantıları gibi projelerin koordinesini yürüttü. Başkanlığımız “Vaaz Kılavuzu” adlı eserinde bölüm yazarlığı ve “Din Görevlisi Rehberi” adlı eserin editörlüğünü yaptı. Başta Diyanet Aylık Dergi olmak üzere çeşitli dergilerde yazıları yayınlandı. 2017-2019 yıllarında Mersin İli Çamlıyayla İlçe Müftülüğü yaptı. 2019 yılında Gülnar İlçe Müftüsü iken Mersin İl Müftü Yardımcılığına atanan Hasan Küçük, 04.04.2022 tarihi itibariyle Erdemli İlçe Müftülüğüne görevlendirilmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığının yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü birçok organizasyonda resmi ve gönüllü olarak görev alan Hasan KÜÇÜK,  Arapça ve orta seviyede İngilizce bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.