11.08.2023

MUT MÜFTÜSÜ GÖREVE BAŞLADI.

Mut İlçesinin yeni müftüsü Hasan AKCAN  görevine başladı.

Gaziantep  İli Karkamış İlçe Müftüsü  olarak görev yapmakta iken Mut İlçe Müftülüğüne atanan Hasan AKCAN 11.08.2023  Cuma günü ilçemizdeki  görevine  başladı.

Hasan AKCAN kimdir?

1993 yılında Şanlıurfa Harran ilçesinde dünyaya gelen AKCAN, ilk ve orta öğrenimini Harran'da tamamladı.

2011 yılında Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip lisesinden mezun oldu.

2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı.

2015 yılında Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.

2016 yılında Kayseri Dini Yüksek İhtisas Merkezine yerleşerek buradan 2019 yılında mezun oldu.

2016 yılında Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalında başladığı yüksek lisans öğrenimini 2018 yılında bitirmiş, aynı yıl yine Harran Üniversitesinde Tefsir Anabilim Dalında doktora yapmaya başlamıştır.

2019 yılında Vaiz olarak Kilis İl Merkezine atanan AKCAN, Kilis İl Müftülüğüne bağlı olarak Fırat Kalkanı Bölgesinde Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Koordinatörü olarak yaklaşık bir yıl görev yapmıştır.

2020 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu İlçe Müftülüğü Sınavı'nı kazanarak Karkamış ilçe müftüsü olarak görev yaptı.

01.06.2023 tarihinde Mersin İli Mut İlçe Müftülüğüne  atanan AKCAN, Mut İlçe Müftülüğü’ ndeki görevine 11.08.2023  Cuma günü   başladı.

Sekiz yıl doğu usulü üzere Arapça, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam, Mantık ve Belagat eğitimi almıştır. İleri derecede Arapça bilmektedir.
 AKCAN, evli ve üç kız babasıdır.