31.05.2017

Müftü Mustafa ÖZTÜRK'ün Ramazan Mesajı

Müftümüz Sayın Mustafa ÖZTÜRK Ramazan Ayı mesajı yayınladı: 11 Ayın Sultanı olan mübarek Ramazan Ayına kavuşmuş bulunmaktayız. Allah nasip ederse, 26/05/2017 Cuma günü ilk Teravih Namazımızı kılıp, ilk sahura kalkacağız. Nefsimizin günahlardan arınması için Bu mübarek Ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu ayda ibadetlerimizi sanki son Ramazanımız gibi düşünerek yapmalı, Namazlarımızın, Oruçlarımızın ve Teravihlerimizin yanı sıra, kardeşlerimize karşı daha hoşgörülü, daha sevecen ve onların dertlerini, kendi derdimiz gibi görmek mecburiyetinde olduğumuzu tekrar hatırlamalıyız. İftar ve Sahurlarımızı israftan uzak, fakirlere de açık olması, Ramazanı daha da anlamlı kılacaktır. Fitre, Zekat ve Öşürlerimizi hesaplatıp, eksiksiz olarak vermenin yanı sıra, kimlere vereceğimizi de çok iyi düşünüp, Kuran-ı Kerimde Rabbimizin verin dediği kimselere ulaşması için gereken gayreti göstermeliyiz.
Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Müftülüklerimizin, bu konuda emanetlerinizi en iyi şekilde değerlendireceğinin bilinmesi gerekmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle İlçe halkımızın, Milletimizin ve Alemi İslamın mübarek Ramazan ayını tebrik eder, bağışlanmamıza vesile olmasını Yüce Mevladan niyaz ederim.