16.05.2021

Ramazan Bayramı

Tarsus Müftümüz Ali CAN, "Bu bayramın ülkemize, milletimize, İslam alemine ve hassaten Filistin ve Mescidi Aksa’ya hürriyet ve bütün insanlığa sağlık, huzur, merhamet ve esenlik getirmesini yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. Bayramınız mübarek olsun." ifadesini kullandı.

Mesajına, "Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla" ifadesiyle başlayan Tarsus Müftümüz Ali CAN, Ramazan-ı Şerif'in rahmet, mağfiret ve bereket ikliminden sonra yeni bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğunun yaşandığını belirtti.

Tarsus Müftümüz Ali CAN, şunları kaydetti:
"Müslümanlar olarak hepimiz ramazanın eğiten, şifa veren, tazeleyen manevi günlerini yaşadık, gecelerini ihya etmeye çalıştık. İmsakın bereketinden, iftarın sevincinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi aldık. Kur’an’la, oruçla, fıtır sadakasıyla, zekatla bedenimizi ve ruhumuzu arındırdık, Rabbimize yakınlaşmaya gayret gösterdik. Ramazan ayı boyunca hep birlikte irade eğitiminden geçtik, irademizi heva ve heveslerimizin, arzu ve isteklerimizin kölesi olmaktan kurtardık. Şimdi şükretme ve sevincimizi, neşemizi, huzurumuzu birbirimizle paylaşma zamanı."

İnsanı ve toplumu kucaklayan bayramların, dünü yad etme, bugüne anlam verme ve yarını inşa etme zamanları olduğunu belirten Müftümüz Ali CAN, bayramları, "bizleri geleceğe taşıyan, tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna ve mukaddes günler" olarak niteledi.

Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri, yara alan kardeşliklerimizi onaralım. Yüreklerin en ağır yükü olan küskünlüklere son verelim. Bayram yapamayanlara bayram yaptıralım. Ve şunu asla unutmayalım, insanlığın ümidi biziz. Bayramı kendi adımıza değil insanlık adına yaşayalım. Bayramımız yeni bayramlar doğursun. Sevincimiz yeni sevinçlerin toprağı olsun. Huzurumuz nice huzursuzlukların çaresi, mutluluğumuz tüm insanlık ailesinin acılarına teselliler sunsun. Bayramınız mübarek olsun." Dedi.