26.05.2023

Tarsus’ta 4-6 Yaş 10. Yıl Çocuk Şenliği

Tarsus Müftülüğü 4-6 yaş Kur’an Kurslarında eğitim gören öğrenciler, 4-6 Yaş Kur'an Kursları Çocuk Şenliği' programında bir araya gelerek doyasıya eğlendiler.

25 Mayıs Perşembe günü Tarsus Kubatpaşa Meydanında gerçekleştirilen şenliğe Tarsus İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an Kursları'nın 4-6 yaş bölümlerinde eğitim gören öğrenciler katıldı.
 Minik öğrencileri motive etmek, yılın yorgunluğunu atmak, tanışma, kaynaşma ve onları eğlendirmek maksadıyla düzenlenen program, Kur'an tilavetiyle başladı.
 Programa başta Tarsus İlçe Müftüsü Ali CAN olmak üzere, Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman, öğrenci aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Gece boyunca devam eden şenlikte onlarca 4-6 Yaş Kur'an Kurslarının hazırladığı çalışmaları davetlilere büyük bir beğeniyle sundular.
Programın açış konuşmasını yapan Tarsus İlçe Müftüsü Ali CAN şunları kaydetti:
“Müftülüğümüze bağlı Kur’an kurslarımızın 4-6 yaş sınıflarına çok ciddi bir ilgi var, kurum olarak da 4-6 yaş kategorisini çok önemsiyoruz. Kur’an kursu öğreticilerimizin üstün gayreti, velilerimizin de özverisi ile verimli bir yılı geride bıraktık. Önümüzdeki dönemlerde de bu gayreti artırarak devam ettirmek istiyoruz. Bu güzelliği bize yaşatan sevgili yavrularımıza, onları yetiştiren Kur’an kursu öğreticilerimize, velilerimize, programda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi
 TV sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibinin sahne aldığı Nasrettin Hoca ve diğer tiplemelerin yapıldığı şenlikte davetlilere Osmanlı Sokağı şekerlemeleri, atlı karınca, ebru sanatı görsel çalışması, Yüz boyama ve dondurma ikramlarında da bulunuldu. Çeşitli oyun ve etkinliklerin sahnelendiği programda minik öğrenciler doyasıya eğlenmenin mutluluğunu yaşadılar.