10.08.2018

TARSUS MÜFTÜLÜĞÜ AİLE BÜROSUNDAN “SOSYAL MEDYA VE GENÇLİK PROJESİ”

Müftülüğümüz, günümüzde yaygınlaşan ve hızla artmaya devam eden sosyal medya kullanımın kişiler arası yüz yüze iletişime olumsuz etkisinin önemini görerek çok kıymetli bir projeye imza attı.

Sosyal medyanın olumsuz etkilemiş olduğu kesimlerin başında çocuklar ve gençlerin geldiğini farkeden Müftülüğümüz, kendi bünyesinde hizmet faaliyetleri yürüten Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun özverili çalışmalarıyla “Sosyal Medya ve Gençlik” adı altında değerli bir projeyi hayata geçirdi.

Gençlerin Twitter, Facebook, Whatsapp gibi sosyal medyada çokça vakit geçirmeleri aile ve toplum bağlarını zayıflatmakta, dış dünyadan kopuk bireyler haline getirmektedir. Ayrıca değerlerimize uymayan içerikler yalan yanlış birtakım bilgiler gençlerimizi etkilemektedir.

Gençlerimizin ahlaki dejenerasyonunu önlemek, aile ve toplumla daha sağlıklı ilişkiler kurmasını sağlamak, sosyal medyanın zararlı etkilerinden korumak, farkındalık kazandırmak ve sosyal medyanın kullanımını geliştirmek bu projemizin temel amacıdır.

Tarsus Müftülüğü ADRB tarafından yürütülen sosyal medya ve gençlik projesi Tarsus ölçeğinde yıkıcı etkilerin sonlandırılması yönünde önemli bir soruna çözüm olmayı hedeflemiştir. 17 Ağustos 2018 itibari ile sona ermesi planlanan proje kapsamında konferanslar, piknik ve çeşitli sosyal etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Proje Tarsus Müftülüğümüze bağlı olarak hizmet  veren yaz dönemi yatılı Kur’an kurslarımızda uygulanmaktadır. Gülek, Taşçılı, Aladağlı, Beylice, Çamlıyayla ve Tekir Kur’an kursları başta olmak üzere 1000 civarında öğrencimiz projeden faydalanmaya devam etmektedir.

Proje ,Müftülüğümüzce yetkin Kur’an kursu öğretmenleri ve İmam-Hatipler  tarafından aile büromuzun sevk ve idaresinde gerçekleştirilmektedir. Gençlerin seminer sonlarında yönelttikleri sorular projenin elzemliğinin ve başarısının göstergesi olmuştur.

Projede Müftülüğümüz personelinden alanlarında yetkin 12 Kur’an kursu öğretmeni ve 13 İmam-Hatip görev almıştır. Proje gerçekleştiricileri tarafından sunulan değerlendirme ve sonuç raporlarından, tüm yaz Kur’an kursu öğrencileri ve Milli Eğitime bağlı ilk ve orta derecede eğitim gören öğrencilere yönelik olarak da projenin yapılmasının faydalı olacağı kanaati hasıl olduğu anlaşılmıştır.

Proje kapsamında tüm Kuran kursu öğretici ve öğrencilerinin katılıymıyla 08.08.2018 tarihinde sabah saat 10.00 da Müftülüğümüz konferans salonunda geniş katılımlı bir program da gerçekleştirilmiştir.