10.02.2020

Dr.Mehmet Seri DOĞRU

01.02.1974 tarihinde Hatay’ın Altınözü İlçesine bağlı Avuttepe Köyü’nde dünyaya geldi. İlkokulu kendi köyünde okudu. 1993 yılında Altınözü İmam-Hatip Lisesi’nden, 2000 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Diyanet İşleri Başkanlığındaki ilk görevine 2003 yılında Şanlıurfa-Suruç ilçesinde imam-hatip olarak başladı. 2004 yılında başladığı Selçuk İhtisas Eğitim Merkezi’nden 2007 yılında mezun oldu. Vaizlik görevine Hakkari-Yüksekova’da başladı. Ardından K.Maraş-Göksun ilçesinde ve Kahramanmaraş il merkezinde vaiz olarak görev yaptı.

Adıyaman/Samsat ve Hatay/Belen’de İlçe Müftüsü olarak çalıştı. Ardından 01. 09. 2022 tarihinde ilçemizdeki görevine başladı.

İlçe Müftümüz, Selçuk Üniversitesi’nde Tefsir Bilim Dalında yüksek lisansını, 2021 yılında Erciyes Üniversitesi SBE’de “Tefsîru’l-Merâğî’nin İçtimâî Tefsir Açısından Değerlendirilmesi” konulu teziyle Doktorasını tamamladı. Muhtelif yayınevlerince basılan 11’e yakın kitap çevirisi bulunan İlçe Müftümüz, Orta seviyede İngilizce ve KPDS B seviyesinde Arapça bilmekte olup, evli ve üç çocuk babasıdır.

ESERLERİ:

1. Abdurrahman b. Nasır es-Sa’di ve Tefsiri- İKSAD Yayıncılık

2. İctimai Tefsir ve Tefsiru’l-Meraği- İKSAD Yayıncılık

MAKALELERİ

1. Günümüz Gençliğinin Temel Sorunları ve Gençlere Sunulan Din Hizmetlerine Dair Bir Araştırma: Belen Örneği

2. Bir Müfessir Olarak Ahmed Mustafa el-Merâgî ve “Tefsîru’l-Merâgî” İsimli Eseri