14.11.2018

İLÇE MÜFTÜSÜ MEHMET ATLI'DAN 2018 YILI MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KONULU MESAJI

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sas) 'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili ve Mevlid-i Nebi Haftasını bir kez daha birlik ve beraberlik duyguları içerisinde idrak etmenin mutluluğuna erişmiş bulunmaktayız.

Milli ve manevi değerlerini her zaman ön planda tutan saygıdeğer milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan, yüzyıllardır Mevlid Kandili olarak kutlanan bu mübarek gün ve Mevlid-i Nebi Haftası; manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, birliğin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın had safhaya çıktığı müstesna zamanlardandır.

İnsanlığın çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönemde akıllara, kalplere, ruhlara hitap ederek, bütün dünyaya huzurun, barışın, kardeşliğin ve güzel ahlakın egemen olacağı manevi bir ortamı tebliğ eden Peygamber Efendimiz (sas), gerek hayat tarzı, gerekse ilahi söz ve davranışıyla insanlığın yolunu aydınlatmıştır.

İçinde bulunduğumuz çağda da, O'nun öğütlerine, telkinlerine her zamankinden daha çok ihtiyaç duymaktayız. Bu bakımdan Mevlid-i Nebi Haftası ve Mevlit Kandilini, Peygamber Efendimizi (sas) ve onun bütün insanlığa vermiş olduğu mesajı layıkıyla anlamak için önemli bir vesile kabul etmeliyiz.

Bu kutlu gece ve Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle; Peygamber Efendimize (sas) salat ve selamlarımızı gönderirken, onunla gelen vahiy ışığının bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesini temenni ediyorum.

Bu düşüncelerle; Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sas)  ışığı gönüllerimizi aydınlatırken, bu gece vesilesiyle yapacağımız duaların başta gönül coğrafyamız olmak üzere, bütün insanlığın muhtaç olduğu manevi huzura dönüşmesine diliyorum. Dünyanın değişik bölgelerinde zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin feraha ermesine vesile olmasını temenni ediyor, ülkemize ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.