23.05.2022

2022 Yılı Geçici Öğretici Sınav İlanı

İLAN

İlimiz  genelinde  açılacak   İlçeler  bazında  ek  listede2022  yılıYaz  Kur'an  Kurslarındabelirtilen ihtiyaca göre Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi olarak ek ders ücreti karşılığında çalıştırılmak üzere İlimiz Müftülüğünce "Geçici Kur'an Kursu Öğreticisi" sınavı yapılacaktır.

Başvuru Şartları

1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A Maddesinde aranan genel ve özel şartları taşıyor    olmak,

2- Diyanet  İşleri  Başkanlığı  Atama  ve  Yer  Değiştirme  Yönetmeliğinin  5.  maddesinin  (b)bendinde belirtilen "Ortak Nitelik" şartını taşımak,

3- İmam Hatip Lisesi mezunu veya üstü dini öğrenim düzeyine sahip olmak,

4- Kur'an Kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

5- 2020 yılı KPSS (DHBT) puanına sahip olmak.

Başvuru Şekli, Yeri ve Zamanı

1- Başvuru şartlarını taşıyan adaylar, 20.05.2022 Cuma gününden itibaren 31.05.2022  Salı günü  mesai  bitimine  kadar, müftülüklerden temin edecekleri dilekçe ve 2020 yılı KPSS (DHBT) sınav sonucuna ait belgeyle birlikte görev almak istedikleri  sadece  bir  İlçe  Müftülüğüne şahsen  müracaat edeceklerdir.

2- Sınav  yeri  ve  zamanı  başvuru  süreci  sona  erdikten  sonra  gerekli  hazırlıkların tamamlanmasını müteakip Müftülüğümüzün https://mersin.diyanet.gov.tr adresinden en geç üç (3) gün içerisinde duyurulacaktır.

3- Başvurular 2020 yılı KPSS (DHBT) sınav sonuç belgesiyle birlikte duyurumuz ekinde yeralan dilekçe ile yapılacak olup, geçici görevlendirmeye esas aşağıda belirtilen diğer belgeler ise adayın sınavda başarılı olması ve görevlendirilmesine ihtiyaç duyulması halinde ilgili İlçe Müftülüğünce talep edilecektir.

Görevlendirmeye Esas İstenecek Belgeler

T.C. kimlik numaralı kimlik belgesi, (Nüfus Cüzdanı)

Mezuniyet durumunu gösterir diploma veya mezuniyet belgesi,

Hafız olanlar için hafızlık belgesi,

Askerlik durumunu gösterir belge, (Erkek adaylar)

Görev yapmaya mani bir engeli olmadığına dair sağlık durumu beyanı ve Adli sicil durumunugösterir belge (Resmi kurum için)

Diğer Hususlar

1- Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenler sınavı kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

2- Kendileri için belirlenen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

3- Sınava  gelirken  kimlik  belgelerini  yanında  getirmeyen  adaylar  kesinlikle  sınava alınmayacaktır.

4- Sınav  sonuçları  Müftülüğümüzün  web  sayfasında   https://mersin.diyanet.gov.tr ilan dilecektir.

5- Sınav  ve  görevlendirme  sürecinde  İl  Müftülüğümüzün  internet  sitesinde  yapılan  tüm duyurular tebligat sayılacaktır. Adaylara ayrıca bildirim yapılmayacaktır,

6- Yapılacak mülakatta 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır,

7-Görevlendirmeler mülakatta en yüksek puan alandan başlamak suretiyle yapılacak olup, puanların eşit olması halinde sırasıyla KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, hafız olana, eğitim düzeyi yüksek olana, doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir.

8- İlçeler  bazında  belirtilen  geçici  öğretici  sayıları  öngörülen  ihtiyaç  olup  yapılacak görevlendirme sayısında artma veya eksilme olabilecektir.

9- İlimiz  Müftülüğünce  daha  önce  13.08.2021  ile  24.09.2021  tarihlerinde  ilan  edilen  Geçici Öğretici Sınavlarında başarılı olanların çeşitli nedenlerle görev alamamaları ve geçici öğretici ihtiyacı bulunması halinde bu sınava katılarak başarılı olanlar 2022-2023 Eğitim-Öğretim döneminde de görev alabileceklerdir.

10- Diyanet İşleri Başkanlığınca geçici öğretici sınavları ile ilgili bu sınav tarihinden sonra yeni bir talimat gelmesi halinde İlimiz Müftülüğünce yapılan tüm geçici öğretici sınavları hükümsüz kalacak olup yeni talimatlara göre işlem yapılacaktır.

11- Bu  duyuruda  yer  almayan  hususlar  hakkında  Diyanet  İşleri  Başkanlığı'nın  ilgili  mevzuat hükümleri geçerli olacaktır.

Sınav Konuları;

a- Kur'an-ı Kerim (70 puan)

b- Dini Bilgiler (İtikat, ibadet, siyer ve ahlâk konuları), (20 puan)

c- Hitabet (10 puan)          İsteklilere ilanen duyurulur. 20.05.2022