28.05.2024

KURAN KURSLARI YIL SONU ETKİNLİKLERİ

Silifke İlçe Müftülüğü İhtiyaç Odaklı Bayan Kuran kursları yıl sonu etkinlikleri düzenlendi. Doğan Cüceloğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Mersin İl Müftüsü Aydın YIĞMAN’in eşi Şerife YIĞMAN, İl Müftü Yardımcısı Ümmühan MERT Silifle İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri DOĞRU İlçe protokolü eşleri, öğrenciler ve çok kalabalık misafir kitlesi katıldı.

İstiklal Marşı ile başlayan program İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Seri DOĞRU’nun selamlama konuşmasıyla devam etti. Müftü Doğru konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı olarak toplumun tüm kesimlerine hitap ettiklerini özelikle bayanlara yönelik ihtiyaç odaklı Kur'an Kurslarının önemli olduğunu Kur'an kurslarında sadece Kur'an okumayı değil kuran ahlakını da benimsetmeye çalıştıklarını hatırlattı.

Programda açış konuşması yapan İl Müftü yardımcısı Ümmühan MERT ise toplumun yarısını kadınların oluşturduğunu diğer yarısını ise yetiştirdiğini vurgulayarak kadınların eğitilmesinin önemine vurgu yaptı ve kadınların ihtiyaç odaklı kurslara rağbet göstermesi gerektiğini hatırlattı.

Programda öğrenciler tarafından ilahiler söylendi ve şiirler okundu kursu başarıyla bitiren öğrenciler yaşadıkları deneyim ve tecrübeleri paylaştı. Skeç gösterisi yapıldı. Program sonunda misafirlere çiçek hediye edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.