25.04.2024

İLÇE MÜFTÜMÜZ

Seyfullah ARUK

1969 yılında Niğde’nin Merkez Elmalı Köyünde doğdu. 1989 yılında Niğde İmam Hatip Lisesinden mezun olduktan sonra1990 yılında, Suudi Arabistan / Riyad İmam Muhammed bin Suud El- İslam Üniversitesi’nin Arap Dili Enstitüsünde iki yıl eğitimin ardından aynı Üniversitenin İlahiyat Fakültesi, Kur’an ve İlimleri Bölümünden 1996 yılında mezun oldu. Niğde İl Müftülüğünde 7 yıl İmam Hatiplik görevinin devamında 2,5 yıl süreli Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri İhtisas Eğitim Merkezinden 2006 yılında mezun oldu. Aynı yıldan itibaren Niğde İl Müftülüğünde 8 yıl cezaevi vaizi olarak görev yaptı. Bu süre içerisinde Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü/Tefsir Ana Bilim Dalında, “Kur’an’da Kadın Kıssaları” konulu Yüksek Lisansını tamamladı. 2013 yılı Kasım ayında Van/ Edremit'e, 2017 Nisan ayında Adana/ Pozantı’ya, 2020 Temmuz ayında da Mersin Yenişehir İlçe Müftüsü olarak atandı. İyi derecede Arapça bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.