29.11.2017

MÜFTÜMÜZ HALİL UZUN HOCAMIZIN MEVLİDİ NEBİ KANDİL MESAJI  KARDEŞLERİM

MÜFTÜMÜZ HALİL UZUN HOCAMIZIN MEVLİDİ NEBİ KANDİL MESAJI
KARDEŞLERİM

Hicri 1439 yılının Rebiulevvel ayının 11’ini 12’sine bağlayan Çarşamba gecesi (yani bu gece), Hz. Muhammed (sav)’in doğum yıl dönümünün idrak edileceğini söyleyen Müftü Uzun, “Peygamberimiz (sav)’in doğumunun yıldönümü olan Mevlid Kandili, O’nun insanlığa emanet ettiği bütün değerleri anlama ve yaşama zamanıdır” dedi. “Necip Milletimiz ve Âlemi İslam Hz. Muhammed (sav)’in getirmiş olduğu ilahi mesajı anlamak, O’na duyulan engin ve içten sevgiyi O’nun doğum yıldönümünü coşkuyla kutlayacaktır. Yüce Allah, insanlığa lütuf ve merhametinin bir tecellisi olmak üzere Hz. Muhammed (sav)’i Son Peygamber olarak göndermiştir. O’nu bize en iyi biçimde tanıtan Kur’an "Allah’ın sevgisine mazhar olmanın Hz. Peygamber (sav)’e tabi olmaktan geçtiğinin” (Âl-i İmrân, 3/31) vurgulanması, O’nun inananlar tarafından her zaman örnek alınmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır. Hz. Muhammed (sav) bütün hayatı boyunca bizlere, Allah’a iman edip O’nu içtenlikle sevmeyi, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, emaneti korumayı, insan haklarına riayet etmeyi, kimsesizlerin kimsesi olmayı, kolsuza kol, elsize el, mağdura kanat germeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına önem vermeyi, gönül kırmamayı, talep etmiştir. Ancak gelin görün ki Onun getirdiklerinden nasipdar olmayıp vahşileşen Kimi yamyamlar dünyayı kana bulamayı marifet sayıyorlar. Ne yapsalar boş Allah bu Milleti mağdurların Mazlumların Muhacirlerin DUASI hürmetine Her daim koruyacaktır. Siyonist Vandal ve Vampirler döktükleri kanların içerisinde boğulup gideceklerdir. Allah bu Necip Milleti Balığın karnında Hz Yunus'u koruduğu gibi Ateş'te Hz. İbrahim'i yakmadığı gibi, Hz. Yusuf'u kuyuda yalnız bırakmadığı gibi Bu Aziz Milleti asla yalnız bırakmayacaktır. Gün birlik günüdür gün beraberlik günüdür. GELİN CANLAR BİR OLALIM,İRİ OLALIM, DİRİ OLALIM HEP BERABER ÜMMET OLALIM TÜRKİYE OLALIM.Bu gece idrak edeceğimiz Mevlid Kandil'imizde DUA DUA DUA edelim. Göğün Sahibine dalga dalga giden AMİNLERİMİZ olsun. Gözyaşımızla ıslanan seccadelerimiz olsun. Secdede alın izlerimiz, buram buram tüten hayat veren kucaklayıcı sevgilerimiz Sevda'larımız olsun. Yolumuz Nebinin yolu olsun. Şair şu beytinde Nebiyi ne kadar güzel ifade ediyor ."Yaratmadı Rabbim bir daha senin dengini. Gül cemalin gülünce gül kaybeder rengini." İslam coğrafyasının, tarihin en ağır yıkımlarını yaşadığı, kardeşlerin birbirlerinin kanını akıttığı, vahşetlerin yaşandığı bir dönemde gözyaşlarının dinmesi, masumların akan kanlarının son bulması ve her bir can’a Allah'ın yarattığı bir can olarak bakılması ancak Efendimiz (sav)’in örnekliğiyle ulaşılabilecektir. KARDEŞLERİM Bu gün akşam Yenişehir Hz. Mikdat camisinde idrak edeceğimiz MEVLİT KANDİLİ ÖZEL PROGRAMINA tüm Kardeşlerimizi Ailece bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; Kandil'inizi tebrik eder İnsaniyet ve İslamiyet adına hayırlar getirmesini başta Güzel Ülkemize, Alemi İslama, tüm İnsanlığa Barış ve huzur getirmesini Rabbimden niyaz ederim. Salat-ü selam, her türlü hürmet O’na, O KUTLU ELÇİ Peygamber (sav)’e olsun…”