12.04.2018

HALİL UZUN HOCAMIZ MİRAÇ KANDİLİ MESAJI YAYINLADI

YENİŞEHİR MÜFTÜSÜ HALİL UZUN HOCAMIZ MİRAÇ KANDİLİ MESAJI YAYINLADI

UZAYA İLK YOLCULUĞUN ADI: MİRAÇ…
                 Sevgili Kardeşlerim! Allah’a binlerce şükürler olsun ki; manevi hasat mevsiminin içinde bulunuyoruz. Sevgili Peygamberimizin benim ayım dediği Şaban ayına yaklaşıyoruz. Şaban ayına girerken Allah Resulünün zaman ve mekanlar ötesine ilk uzay yolculuğu diyebileceğimiz bir yolculuğa çıktığına şahit oluyoruz. Bu yolculuk İslam kültüründe Mirac hadisesi ve Mirac kandili olarak anılmakta ve kutlanmaktadır. İşte bu gece 13 Nisan Cuma gününü  Cumartesiye bağlayan gece Miraç gecesidir. Mirac olayı Yüce Mevlamızın Kur’an-ı Kerimden sonra Sevgili Peygamberimize bahşettiği en büyük mucizedir. Hicretten bir buçuk yıl önce Recep ayının 27. Gecesi gerçekleşmiştir. Bilindiği gibi o günler Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (Sav)’in en sıkıntılı günleriydi. En büyük destekçisi Ebu Talip vefat etmiş, hemen ardından can yoldaşı, muazzez eşi Hz. Hatice validemiz Hakkın rahmetine kavuşmuştu. Bunu fırsat bilen müşrikler baskı ve zulümlerini bir kat daha artırdılar. Bunun üzerine Hz. Peygamber İslam dinini Mekke dışındaki insanlara anlatabilmek için Taife gitti. Taifliler de Onun kıymetini bilemediler ve ayaklarına gelmiş rahmeti geri teptiler.İşte böyle sıkıntı üstüne sıkıntılar yaşayan Hz. Muhammet(sav)’e çektiği sıkıntıların acısını unutturmak için Allah c.c bir yolculuğa çıkardı. Peygamberimiz birinci semadan başlayarak yedinci semaya, oradan da zaman ve mekanın geçersiz olduğu SİDRET’ÜL MÜNTEHA’yı geçerek Cemalullaha ulaştı. Orada kendisine cennet ve cehennem gösterildi. Kaza ve Kaderi yazan meleklerin kalemlerinin sesini işitti. Daha pek çok bilgilere vakıf oldu. Artık dönüş saati gelmişti. Rahmeti kainatı kuşatan, kudreti sonsuz ve eşsiz olan Allah c.c katına çağırdığı misafirine ikramlarda bulunduktan sonra  O’nu hediyesiz göndermesi şanına yaraşır mıydı. Allah c.c Mirac hediyesi olarak peygamberimize şu hediyeleri vererek uğurladı. 1-Mü’minin miracı beş vakit farz namaz. 2-Bakara suresinin son üç ayeti (Amenerresulü diye bilinen ayetler) 3-İsra Suresinin 22-30. ayetlerinde bahsedilen Allah’a hiçbir şeyi ortak koşmadan ölen kimselerin günahlarının affedileceği ve Cennet’e girecekleri müjdesini vermiştir. Biz Müslümanlara düşen görev bu kutsal emanetlere sıkı sıkıya sarılmak, özellikle biz Mü’minler için Mirac kabul edilen namaz ibadetini en güzel şekilde eda etmeye çalışarak Mirac olayını anlamaya ve yaşamaya çalışmaktır.

Kardeşlerim, İbadetlerimizi yaptığımız camilerimiz, olmazsa olmazımızdır. Bu vesileyle Kadirşinas milletimizin desteğiyle Balkanlardan Afrikaya, Kafkaslardan Güney Amerika’ya İngiltereden Haiti’ye, Filistinden Belarus’a kadar yeryüzünün her yerinde, ezan sesine hasret kimse kalmasın şuuru ve gayesiyle camiler inşa etmektedir. Bu bilinçle Yurtiçinde ve yurtdışında yapılmakta olan camilerimiz için Diyanet İşleri Başkanlığımızın düzenlediği yardım kampanyası kapsamında, tüm operatörlerden CAMİ yazıp 1379'a kısa mesaj göndermek suretiyle 10 TL bağış yapılabilmektedir. İyilik konusunda her daim öncülük eden siz değerli kardeşlerimizin bu konuda da aynı gayreti göstereceğinize inancım tamdır. Haydi kardeşlerim bir tuğlada sizden olsun.

Kardeşlerim, Kandil vesilesiyle Cumayı Cumartesiye bağlayan gece akşam namazına müteakip Yenişehir Müftülüğüne bağlı Hz. Mikdat Camimizde Müftülüğümüzün Mevlit Kandili Özel Programının başlayacağını hatırlatır ve sizleri ailelerinizle beraber davet ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Mirac kandilinizi tebrik eder, bizleri Şaban ve Ramazan aylarına kavuşturmasını ve bin aydan daha hayırlı olan kadir gecesini ihya etmeyi cümlemize nasip etmesini Cenab-ı Allahtan temenni ederken, Kandilin İnsaniyet ve İslamiyet adına hayırlar getirmesini, hayra motor şerre fren olmak üzere hizmetimizin daim olmasını, başta Dünya Müslümanları ve Tüm insanlık olmak üzere Yenişehrimize Mersin’imize tüm kardeşlerimize ve personelimize huzur ve saadet getirmesini Cenab-ı ALLAH’tan niyaz ederim. Başta Suriye olmak üzere İslam Coğrafyasında meydana gelen sıkıntılardan dolayı mağdur olan kardeşlerimizin sıkıntılarının bir an önce geçmesi için dua ediyor herkesi bu kardeşlerimize yardım etmeye davet ediyorum.

Halil Uzun                                                                                                                    Yenişehir Müftüsü