27.03.2024

Yenişehir İlçe Müftülüğü ve TDV İşbirliğinde 101 Yetim ve Öksüz Giydirildi

Yenişehir İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Yenişehir Şubesi işbirliğinde tespiti yapılan 101 yetim ve öksüz çocuk alışveriş mağazalarına götürülerek giyim ihtiyaçları giderildi.

İl Müftüsü Aydın Yığman, İlçe Müftüsü Seyfullah Aruk ile birlikte geldiği alışveriş merkezinde yetim çocukların sevincine ortak oldu.

Yetim ve öksüz çocuklar ile bir süre sohbet eden Müftü Yığman, yaptığı açıklamada: “Bu gün burada Yenişehir İlçe Müftülüğümüzce tespit edilen 101 ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz yavrumuzu giydirmeye ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Yetim güldüğü zaman dünya gülecektir. Yetimin başını okşayan ellere ateş değmeyeceğini peygamber efendimiz haber veriyor. İnşallah bu emanetlerimize sahip çıkarak hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını giderme gayreti içerisinde olacağız. Yavrularımızın giydirilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması ve diğer hayri hizmetlerimizde bizlere yardımlarını esirgemeyen bütün hayır sahiplerimize teşekkür ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız ile il ve ilçe müftülüklerimiz yurtiçi ve yurtdışındaki dini ve hayri hizmetleri hiç duraksatmadan yerine getirme gayreti içerisindedir. Emeği geçen ilçe müftümüze, müftülük personeline, din görevlisi arkadaşlarımıza, Kur'an kursu hocalarımıza teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul eylesin.” dedi.